Definitive Guide yangın kapısı için
Wiki Article
Kötü sızdırmaz özelliğe mevla olmaları ötürüsı ile yangın çabucak insanoğluın kötü zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Ivedi çıkış bapsı ismi ile de malum bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde bayağı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birgani kuruluşda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.
Montaj sürecinde teknik olarak tüm kurallara yarar şekilde yerleştirilen nazar boncuğu kanatlı yangın kapısı, hariçarı sağlıklı açılacak şekilde kullanılır.
Bununla baş başa kötüdaki kriterlere iye olan yerlerde hareketsiz yangın çıkışı ya da yangın merdiveni zorunlu olarak olması kabul edilir.
TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları net olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da oda önünde bulundurularak standartlara müsait halde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da strüktürlması gerekmektedir.
Fakat, yangın kapısı satıcıları ortada yükselmek değişiklıkları olabilmektedir. Bazı satıcılar, şayan fiyatlarla birinci sınıf yangın kapıları satarken, ötekiler faziletli fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.
Yangın Merdiveni Kapısı Elbette Açılır? Yangın Merdiveni Kapısı yahut Yangın Çıkış Bapsı olarak aşina baplar kullanıldığı binada oluşan yangın yahut ivedili bir hâl anında insanoğluın hafif bir itmesi ile dâhilen dışarıya harbi açılmaktadır.
Yangın Bapsı kanadı ve kasası beyninde açılıp - kapanma sürecinin dört dörtlük şekilde adına getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.
Kapı açıkken kendiliğinden kapanma mekanizması sayesinde yangının başladığı taraftan zararlı etkileri engellediği ve merdiven kenarını etkilemeye devam etmiş olduğu için emniyet marjı olarak da değerlendirilebilir. .
Bu kapılar, kullanacak olanların hareketini engellemeyecek şekilde olmalıdır. Bunun bâtınin bile kanatlarının dizaynının en iyi halde dokumalması gereklidir. Kanatları muntazam halde biçimli monte edilmezse kaçış esnasında sıkıntılar yaşanabilir. Ivedili çıkış bapsı kilitli olmamalı ve halk ile rahatça açılır vaziyette olmalıdır. Bu kapıların tütün sızdırmaz özellikte olması ve 4 kattan daha az kata mevla binalarda 60 dakika, bodrum katlara ve 4 kattan elan fazla kata malik binalarda en azca 90 an yangına karşı dayanıklı olması istenmektedir.
Yangın kapısının (müstacel çıkış kapısının) zemin amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide kuruluşlmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir taşlıkndaki esrar, yangın, gaz lambası vs. kadar durumlarda bir anlamda yalıtım sağlayarak bu menfi koşulların gayrı katlara intikalini kösteklemek veya olabilir başüstüneğu denli geciktirmektir.
Müstamel bünyelarda çatı dünyalarına çelik veya yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni konstrüksiyonlarda (ekol, hileışdataş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.
Yangın bapsı Osmaniye ısmarlamainizden önce bu durumları incelediğinizden emniyetli olmanızı referans ederiz.
Kolayca açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması veya kilitli olsa dahi yegâne hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde panik amerikan bar veya benzeri bir sistem bulunmalıdır.
Yangın yönetmeliğinde deyiş edilmiş olduğu üzere kapıların otomatik kapanması Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul gerekmektedir. Kapıların resen kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.